Honingrijk werkt aan een nog betere imkerij

25 Oct Honingrijk werkt aan een nog betere imkerij

Kleurrijke honingkasten, een mooi gezicht voor de bezoekers van deze imkerij. Honingrijk heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan het uitbreiden van haar bijenvolken zo hebben wij een groei doorgemaakt van 4 naar 15 volken op twee locaties. Wij mogen dan wel niet zo’n kleurrijke kasten hebben zoals op de foto maar onze bijtjes hebben hard gewerkt deze zomer.

Nu de zomer voorbij is en de bijtjes rustig binnen zitten, werken wij door om het verblijf van de bijen nog toegankelijker te maken voor onze bezoekers. In Heerlen heeft imker Patrick het bijenverblijf uitgebreid om zo een plaats te geven aan 10 bijenvolken. In de winter zullen er nog enkele paden vrij gemaakt worden gemaakt van begroeiing om in het voorjaar weer groepen te kunnen ontvangen bij onze imkerijen. In Berg en Terblijt hebben imkers Maud en Mark een nieuw overdekt verblijf gemaakt waar de bijen kunnen vertoeven en veilig staan voor afbrekende takken door het winterweer.

Uitbreiding naar centrum locaties in zowel Heerlen als Maastricht zijn agendapunten voor 2013. Heb jij nog locaties die ideaal zijn voor de honingbij laat ons dit dat weten! 

No Comments

Post A Comment